Προσφυγή στον Εισαγγελέα για δημοσιεύματα που αμφισβητούν τον κίνδυνο του κορωνοϊού

Υλικό αναρτήσεων με αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού κατά του νέου κορωνοϊού, απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι η COVID-19 είναι «παραμύθι» επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας ότι ο κορωνοϊός «δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας».

«Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές», τόνισε.

kathimerini.gr