Χωρίς απρόοπτα και με αντιπροσώπευση μαθητών οι αγιασμοί στα Δημοτικά σχολεία και τα Λύκεια της Καστοριάς

Παρά το αρνητικό κλίμα και τις απειλές που εκτοξεύθηκαν μέσα από το διαδίκτυο από τους αρνητές της μάσκας, όλα κύλησαν ομαλά στο σημερινό αγιασμό όλων των σχολείων της Π.Ε. Καστοριάς.

Μαθητές όλων των τάξεων και γονείς πειθάρχησαν στις εντολές του υπουργείου για την χρήση της μάσκας στα σχολεία.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες των μικρών νηπίων που όχι μόνο φόρεσαν την μάσκα αλλά το είδαν  σαν παιχνίδι και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου κυνηγητό με τους άλλους μαθητές.

Στις ομιλίες τους οι διευθυντές των σχολείων αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα μέτρα που έχουν ληφθεί και στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν από δω και πέρα μέχρι να προσαρμοστούν όλοι οι μαθητές στη χρήση της μάσκας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα που ήταν η πρώτη μέρα του σχολικού έτους, δεν θα γίνουν μαθήματα. Από αύριο η πρώτη τάξη θα ξεκινήσει με 4ωρο ενώ οι άλλες με 5ωρο.

Επίσης τονίστηκε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα ισχύσει πρόγραμμα σίτισης των μαθητών και το ολοήμερο σχολείο.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αγιασμός έγινε αντιπροσωπευτικά με έναν μαθητή από κάθε τάξη στα Λύκεια ενώ στα Δημοτικά έγινε μόνο με τους μαθητές της πρώτης τάξης. Οι υπόλοιποι μαθητές παρέμειναν στις τάξεις τηρώντας τις οδηγίες του Υπουργείου για την αποφυγή του διασποράς του covid 19.

Ο δάσκαλος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Τσιάντας μίλησε στο kastorianiestia.gr για την πρώτην μέρα έναρξης του σχολικού έτους.

3ο Δημοτικό Σχολείο

 

4ο Δημοτικό Σχολείο

5ο Δημοτικό Σχολείο

 

Λύκεια Καστοριάς