Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και τα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα

Ευχάριστη εξέλιξη για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα, αφού, όπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα ποσά δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης.

Η απαλλαγή αφορά εισοδήματα του 2020 και θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά της επόμενης χρονιάς.

Εκπλήξεις κρύβει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων της μειωμένης εισφοράς αλληλεγγύης.

Μισθωτοί Ιδιωτικού τομέα, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, ενώ εξαιρούνται από την εισφορά αλληλεγγύης τα εισοδήματα από τα ενοίκια, τα μερίσματα αλλά και από επιχειρηματική δραστηριότητα, οι οποίοι μάλιστα θα δουν την φοροελάφρυνση στα εκκαθαριστικά του 2021.

Αυτό σημαίνει πως σε εισφορά αλληλεγγύης θα υπόκεινται μόνο τα εισοδήματα των Δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά. Τον Οκτώβριο θα δοθούν 1,4 δισ. € βάσει των πρόσφατων αποφάσεων του ΣΤΕ για τις κύριες συντάξεις για το 11μηνο 2015-2016, ενώ το Δεκέμβριο θα δοθούν άλλα 460 εκατ. λόγω της αλλαγής του υπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Ο ΕΝΦΙΑ καταργείτε για 28 μικρά ακριτικά νησιά μέχρι 1200 κατοίκους, ενώ οι ιδιοκτήτες για να απαλλαγούν του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να έχουν εκεί τη κύρια κατοικία τους.

tanea.gr