Δημιουργείται Ταξιαρχία στην Καστοριά – Έμμεση επιβεβαίωση από τον Ζήση Τζηκαλάγια

Σύμφωνα με άρθρο του Ανδρέα Καψαμπέλη στο σημερινό φύλλο της  «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»:

Με τη νέα δομή καταργείται η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού “Σαραντάπορος” που εδρεύει στον Προβατώνα Έβρου και υπάγεται στην 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού με τομέα ευθύνης της τον νότιο Έβρο. Έχει σύνθημα το «Ούκ ελλάττω παραδώσω», δηλαδή «δεν θα παραδώσω τη χώρα μου μικρότερη» και αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Ήδη η γνωστοποίηση της απόφασης έχει προκαλέσει τις πρώτες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις στην περιοχή. Εκτός από αυτή, υπάρχει και άλλη Ταξιαρχία που καταργείται ως «αχρείαστη». Πρόκειται για την 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία η οποία εδρεύει στο Πολύκαστρο Κιλκίς.
Στη θέση των ταξιαρχιών αυτών, δημιουργούνται σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο άλλες αλλά στα «μετόπισθεν». Μία στις Σέρρες και μία στην Καστοριά. Απερρίφθη πάντως η πρόταση να δημιουργηθεί και μια τρίτη στην Φλώρινα όπου υπάρχει σήμερα το 1ο Σύνταγμα Πεζικού.

 


Περισσότερα ΕΔΩ

 

Με δελτίο τύπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης τζηκαλάγιας επιβεβαίωσε εμμέσως το δημοσίευμα της εφημερίδας “Κυριακάτικη Δημοκρατία”:

 

Δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου του Σαββατοκύριακου που αναπαράχθηκαν από τοπικά μέσα, αναφέρονται σε πληροφορίες για το νέο δόγμα των ενόπλων μας δυνάμεων.

Θέλω να επισημάνω πως η πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ,στην οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε ενημέρωση για το ζήτημα ,έγινε κ ε κ λ ε ι σ μ έ ν ω ν των θ υ ρ ώ ν.Όσον αφορά το διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας για ενίσχυση του στρατού στην περιοχή,ισχύει η γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσα στις 21 Μαΐου 2020 μετά την συνάντησή μου με τον Υπουργό κ.Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Πως με το νέο δόγμα που βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας σ ί γ ο υ ρ α θα ενισχυθεί η παρουσία του στρατού στα β ο ρ ε ι ο δ υ τ ι κ ά σ ύ ν ο ρ α της χώρας.Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν,λίγη ακόμη υπομονή μέχρι την τελική επίσημη ανακοίνωση με τις ευχάριστες προσδοκούμε γ ι α ε μ ά ς πτυχές της.