Γκρίζες Ζώνες: Στενές επαφές… τρίτου τύπου

►ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ… ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Νο 1

Στην αναζήτηση… διεξόδων, “για να βρεθούν λύσεις που θα διευκολύνουν επενδυτές να δημιουργήσουν παραγωγικές μονάδες στην Καστοριά”, επικετρώθηκε, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η συνάντηση που είχε ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, με τον πρόδρο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης στην Μεταλιγνιτική Εποχή κ. Νικόλαο Μουσουρούλη στην Κοζάνη.

Χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, για το περιεχόμενο της συνάντησης και φυσικά ούτε κουβέντα για την … “ταμπακιέρα”, που αφήνει “απ΄ έξω” την Καστοριά, τόσο από το Master Plan για την Κοζάνη και Φλώρινα, όσο και από το “Πράσινο Ταμείο”!

Αντίθετα ο βουλευτής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική σχέση του με τον κ. Μουσουρούλη, η οποία μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να απέδωσε τα αναμενόμενα. Εκτός από το φωτογραφικό ενσταντανέ για τα social media, που πιστοποιεί την επαφή που είχε μαζί του!

Όταν πριν από χρόνια ο αστροναύτης Νιλ Άλμστρογκ ρωτήθηκε αν υπάρχουν εξωγήϊνοι και αν είχε ποτέ επαφές (τρίτου τύπου) μαζί τους, εκείνος απάντησε σιβυλλικά: Μα εμεείς οι ίδιοι είμαστε εξωγήΪνοι…
Ειδικά τώρα που αναγκαζόμαστε σε κάθε δημόσια εμφάνιση, να φοράμε… τις μάσκες – ανεξαρτήτως μεγέθους – του covid 19…

 

►ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ… ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Ν2

Άλλη μία “στενή επαφή” του ίδιου τύπου… σημειώθηκε τις προάλλες στην έδρα της Περιφέρειας. Αυτή την φορά ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης είχε “την χαρά και την τιμή” να υποδεχθούν την πρόεδρο του “200 χρόνια από την επανάσταση του 1821” κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Η οποία στην συνέντευξη τύπου, ελάχιστα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων και περισσότερο επικεντρώθηκε στο “πακέτο” των 5 δις για την μεταλιγνιτική εποχή!

Καθότι η οικογένεια της κ. Προέδρου, όπως και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει τεράστια… τεχνογνωσία σε τέτοιου είδους επενδύσεις!
Και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τώρα, στην “καμμένη γη” της Πτολεμαϊδας, όπως είχαν παρουσιαστεί παλαιότερα στο “καμμένα” του Γράμμου,. Όπου η κ. Γιάννα εμφανίστηκε ξαφνικά στο πλευρό του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, να.. ελεεινολογεί για την καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα, που ακόμα αποτελεί για τις αρχές “ανεξιχνίαστο μυστήριο”!