Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Άρθρα Υγεία Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας λόγω των μαζικών τεστ – Διακόπτεται η...

Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας λόγω των μαζικών τεστ – Διακόπτεται η αποστολή δειγμάτων

Διακόπτεται προσωρινά η αποστολή δειγμάτων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο μπλόκαρε λόγω των μαζικών τεστ, που δνειεργήθηκαν με την επιστροφή από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, οι οποίοι υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση πως “λόγω της μαζικής επιστροφής από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, που υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2, δημιουργήθηκε αυξημένος όγκος εργαστηριακών ελέγχων που έπρεπε να διενεργηθούν και πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο εξάντλησε την εβδομαδιαία δυνατότητα διενέργειας μοριακών ελέγχων, που θα αποκατασταθεί στις 8/9”.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να εξασφαλίζεται η εντός 24 ωρών λήψη αποτελεσμάτων, αποφασίστηκε η πρόσκαιρη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο ΕΚΕΑ και η αποστολή των δειγμάτων σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια ελέγχου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογραμμίζει πως στο ΕΚΕΑ εξετάζονται περίπου 1.000 από τα 13.000 τεστ μοριακού ελέγχου που πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο καθημερινά στη χώρα, όπως επίσης ότι το ΕΚΕΑ ολοκληρώνει τον εργαστηριακό έλεγχο όλων των δειγμάτων που του αποστέλλονται εντός 24 ωρών και δεν παρατηρείται ουδεμία καθυστέρηση στη διενέργεια των εργαστηριακών ελέγχων.

real.gr