Πορεία διαμαρτυρίας από τον Ο.Σ.Φ. για το αιολικό πάρκο στο Βίτσι

Δεκάδες κάτοικοι της Φλώρινας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ορειβατικού Συλλόγου Φλώρινας χθες το απόγευμα σε μια πορεία διαμαρτυρίας για «ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά πάρκα».

Περισσότερα από εκατό άτομα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ομορφιά του τοπίου και του περιβάλλοντος, επισημαίνουν τα μέλη του Ορειβατικού συλλόγου, αλλά και «να δούνε από κοντά πώς εννοείται ο όρος ‘πράσινη ανάπτυξη’ που πλανάται ως απειλή πάνω από τα βουνά μας και σχεδιάζει να τα ισοπεδώσει και να τα κάνει βιομηχανικές περιοχές».

«Ο δρόμος που διάπλατα έχει ανοίξει μέσα στο δάσος μπορεί να μας γέμισε σκόνη αλλά μας γέμισε ταυτόχρονα και σκέψεις», σημειώνουν ακόμα, «για το αν και κατά πόσο είναι αναγκαία όλη αυτή η ανθρώπινη παρέμβαση στις κορυφογραμμές για να στηθούν Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας που θα έχουν ανεμογεννήτριες 150 μέτρων ύψους».

Σημειώνουν, τέλος, ότι «οι πολίτες μίλησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους. Οι πολίτες θα συνεχίσουν να μιλούν, να ενημερώνονται, να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και να απαιτούν. Η γνώση είναι η δύναμη του κόσμου και αυτή που θα πρέπει να οδηγεί τις εξελίξεις και να δώσει την σειρά σε αυτούς που έχουν την δυνατότητα λήψης αποφάσεων (Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές) να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα διαφυλάσσουν τα συμφέροντα της περιοχής και των ανθρώπων της».

 

Image may contain: one or more people, people standing, tree, plant, sky, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, tree, outdoor and natureImage may contain: one or more people, people standing, mountain, sky, outdoor and nature

 Φώτο  Ελεύθερα βουνά στη Φλώρινα

ert.gr