ΠΟΥ: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία

epa08525407 World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a press conference organized by the Geneva Association of United Nations Correspondents (ACANU) amid the COVID-19 pandemic, caused by the novel coronavirus, at the WHO headquarters in Geneva, Switzerland, 03 July 2020. EPA/FABRICE COFFRINI

Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία, είπε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και κάλεσε κάλεσε τις χώρες να επενδύσουν στη δημόσια υγεία.«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία. Η Ιστoρία μάς διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος, περισσότερο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη.

Από τότε που ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, έχουν πεθάνει παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters,  888.326 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 27,19 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί από τη νόσο COVID-19.

ert.gr