Κορησος-681x383

Σε προληπτική καραντίνα οι ανήλικοι πρόσφυγες στην Κορησό Καστοριάς

Σε προληπτική καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες θα παραμείνουν οι ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομή στην Κορησό Καστοριάς,  καθώς ένας νεαρός 17 ετών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.  

Η δομή φιλοξενεί 33 ανηλίκους, στο σύνολο των οποίων πραγματοποιήθηκαν τεστ αντισωμάτων τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά, ενώ από την πρώτη στιγμή που ο ανήλικος παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα, τέθηκαν σε απομόνωση ο ίδιος και οι άνθρωποι με τους οποίους είχε στενή επαφή.

«Είμαστε σε άμεση επαφή με τον ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή προσπαθώντας να ιχνηλατήσουμε τον ιό», είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο συντονιστής της δομής, εκπρόσωπος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, Αντώνης Ρήγας, εξηγώντας πως «ο 17χρονος παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα (ελαφρύ πυρετό). Τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει στο σχολείο, σε Λύκειο της Καστοριάς και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της πόλης για να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στη δομή, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τους υπόλοιπους».

Ο κ. Ρήγας ευχαρίστησε τους κατοίκους της Κορησού που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό και ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν, καθώς οι ανήλικοι παραμένουν σε απομόνωση, ενώ στη δομή λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις και εφαρμόζονται τα μέτρα που προβλέπονται. Το προσωπικό υποβάλλεται ούτως ή άλλως σε τεστ για κορονοϊό σε τακτά διαστήματα και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί και πάλι.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες «έχουν κατανοήσει πλήρως την κατάσταση και με τη βοήθεια των εργαζόμενων, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνική λειτουργός, αντιμετωπίζουν με υπομονή και ψυχραιμία την καραντίνα και είναι πολύ συνεργάσιμοι», πρόσθεσε ο κ. Ρήγας.

ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες