Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόεδρος άδειασε την Εισαγγελέα – Το πινγκ πονγκ στην έδρα

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής ήρθε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την εισαγγελέα

Με διαφορετικό τρόπο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά από ένα ιδιότυπο πινγκ πονγκ μεταξύ Προέδρου και Εισαγγελέως, το δικαστηρίο διέκοψε προκειμένου να αναζητηθεί επιμέλεια εισαγγελέα για τυχόν βούλευμα, που να αναφέρεται σε παραβίαση περιοριστικών όρων εκ μέρους του Γιάννη Λαγού.

«Η εισαγγελεας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν άλλες πράξεις οι κατηγορούμενοι. Στη συνέχεια ανάφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και μια σειρά άλλων κατηγορουμένων. Όμως, παρέλειψε να αναφερθεί σε κατηγορουμενους που έχουν καταδικαστεί και σε ποινές κάθειρξης, όπως ο Λιακοπουλος, ο Στεργιοπουλος, ο Παπαβασιλείου και άλλοι» ανέφερε η κ. Λεπενιωτη ζητώντας από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της.

Αναλυτικά ο σχετικός διάλογος:

Προεδρος: Η κ.εισαγγελεας είπε ότι δεν προκύπτει να διαπράξουν και αλλά εγκλήματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα είναι λευκά πλην των ονομαστικά αναφερομένων. Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστηκα και οι παρακάτω… Πλην των πέντε προσώπων που καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πράξεις. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης, όπως για παράδειγμα για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ. Κατά τούτο το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση. Δεύτερον, η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε το λογο ο δικηγόρος του κ Ματθαιοπουλου και κατέθεσα κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.  Άρα πρέπει να αναζητηθεί επιμέλεια της εισαγγελέα αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.

ethnos.gr