Ισόβια και δέκα έτη στον Γιώργο Ρουπακιά για ανθρωποκτονία

Τις ποινές στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε την ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πρόσθετη ποινή δέκα ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.

Οι συνεργοί καταδικάστηκαν από έξι έως επτά χρόνια κάθειρξη και πρόσθετες ποινές πέντε ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Με την απόφαση επί των ποινών ολοκληρώνεται μια δικαστική διαδικασία που κράτησε πεντέμισι χρόνια και σηματοδότησε με απόλυτο τρόπο την απόφαση του πολιτικού μας συστήματος για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η σημασία της οποίας ξεπερνάει κατά πολύ τα ελληνικά δεδομένα, κλείνει το μεγάλο κεφάλαιο της εκδίκασης της εγκληματικής δράσης της Χ.Α., μετά τη βαριά δικαστική κρίση περί ενοχής των πολιτικών στελεχών της, που με τη βούλα του δικαστηρίου κρίθηκε εγκληματική οργάνωση.

Πλέον, το δικαστήριο θα εισέλθει στο πλέον δύσκολο και σημαντικό, από κάθε άποψη, τμήμα της δικαστικής κρίσης, που αφορά το ποιοι από τους κατηγορουμένους, που θα έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές, θα πάνε στη φυλακή και σε ποιους θα δοθεί αναστολή, έως ότου γίνει η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό.

kathimerini.gr