Σε εξέλιξη οι  εργασίες Αποκατάστασης του οδοστρώματος της επ.οδού Νεστορίου – Κοτύλης – Επταχωρίου από την Π.Ε. Καστοριάς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων (καθιζήσεις, καταπτώσεις, ρωγμές, κλπ), που παρουσιάστηκαν στο οδόστρωμα της Επαρχιακής Οδού Νεστορίου – Κοτύλης – Επταχωρίου (Ε.Ο. 11), στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Καστοριάς».

Την περιοχή επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος με την Προϊσταμένη Τεχνικών Έργων  Βάσω Σιδηροπούλου, όπου είδε από κοντά και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης σε δεκαέξι  (16) θέσεις στην Ε.Ο.11, από την Νέα Κοτύλη έως την διασταύρωση της Κυψέλης, σε μήκος περίπου  8 χλμ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν εργασίες κατασκευής στραγγιστηριών, αποστραγγιστικών οπών, οπλισμένων επιχωμάτων, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, εκτιμώμενου χρόνου περίπου δύο μηνών ή και περισσότερο βάση των καιρικών συνθηκών, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από την Νέα Κοτύλη έως την διασταύρωση της Κυψέλης και διοχέτευσή της  μέσω της Ε.Ο.12 (Νεστόριο – Πεύκος – Πευκόφυτο – Χρυσή – «ξυλάδικο»).

Η μελέτη  του έργου με προϋπολογισμό 1.100.000,00 € εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς  και η επίβλεψη του πραγματοποιείται από την ίδια Υπηρεσία.