Θρίλερ με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού στην Καστοριά

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη μία καταιγίδα “ανεπίσημων” πληροφοριών, για διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Π.Ε. Καστοριάς, και πέντε καταστήματα διασκέδασης σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό ανέστειλαν  οικειοθελώς τη λειτουργία τους λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο προσωπικό τους, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει επίσημα, τρία κρούσματα την Παρασκευή, ένα το Σάββατο και κανένα την Κυριακή! Γεγονός που δεν δικαιολογεί τη λήψη εκτάκτων μέτρων και μάλιστα στο επίπεδο 3 της επιτήρησης, μαζί με την Κοζάνη στην οποία σε εβδομαδιαία βάση τα κρούσματα έφτασαν τα 97 έναντι μόλις 7 της Καστοριάς.

 

Αν και σήμερα Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων στην Καστοριά εκτινάχθηκε στα 9 μόνο σε μία μέρα, κάτι που προβλημάτισε τους τοπικούς φορείς για την εξέλιξη της πανδημίας από δω και πέρα.

Ανεπίσημες ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προληπτικά μέτρα επιβλήθηκαν στην Καστοριά και λόγω… επιβαρυμένου παρελθόντος διότι τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ξεπερνούν τα 200 έναντι μόλις 30 περίπου στη Φλώρινα και 16 στα Γρεβενά.

Τα μέτρα αυτά χωρίζονται σε 4 διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την αυξανόμενη η μειούμενη τάση των επιδημιολογικών μεγεθών σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

 

Η Π.Ε. Καστοριάς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τρίτο επίπεδο μαζί με την Κοζάνη όπου ανάμεσα στα άλλα μέτρα επιβάλλεται στα καταστήματα διασκέδασης, ενώ στο επίπεδο 2 που βρίσκονται Φλώρινα και Γρεβενά θα κλείνουν στις 12.30 και στο επίπεδο 1 στη μία μετά τα μεσάνυχτα.