Τραγωδία με δύο νεκρούς μαθητές στη Σάμο

Δύο παιδιά 17 και 15 χρόνων ανασύρθηκαν νεκρά στο Βαθύ της Σάμου.

Καταπλακώθηκαν από τοίχο κτιρίου μετά τον σφοδρό σεισμό που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο όταν ένας παρακείμενος τοίχος κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που ανέσυραν τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η τραγωδία στη Σάμο ήρθε σε μία χρονική στιγμή που το νησί φαινόταν να έχει διαφύγει το σφοδρό σεισμό με οκτώ -ελαφρά στην πλειονότητά τους- τραυματίες.

Τέσσερις εκ των τραυματιών είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Σάμου σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Και οι οκτώ τραυματίες έφεραν ορθοπεδικά τραύματα.

Οσον αφορά στις ζημιές στη Σάμο, αυτές είναι εκτεταμένες αφορούν, ωστόσο, κυρίως παλαιότερα κτίρια.

Ο μεγάλος σεισμός των 7 Ρίχτερ που έπληξε το ανατολικό Αιγαίο δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ιδιαίτερα σοβαρές υλικές ζημιές στη Χίο και στους Φούρνους.

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε στο ΑΠΕ ότι οι μέχρι τώρα έρευνες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας σε όλο το νησί, δεν έχουν έχουν καταγραφεί κατάρρευση κτιρίων, αλλά μόνο μικρές υλικές ζημιές (ρωγμές, πτώση σοβάδων και κομματιών τοίχων) σε παλαιά οικήματα κυρίως στην πρωτεύουσα αλλά και σε χωριά. Από τις σχετικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα στις υποδομές του νησιού.

Ακόμα καλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα στους Φούρνους. Ο δήμαρχος Ιωάννης Μαρούσης ανέφερε ότι βάσει της πρώτης εικόνας, στο ακριτικό νησί δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα σε ιδιωτικά ή δημόσια κτίρια ή στις υποδομές του.
Η σεισμική δόνηση, όπως είναι φυσικό, αναστάτωσε τους κατοίκους, οι οποίοι εγκατέλειψαν αμέσως τις οικείες τους και βγήκαν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός ήταν μικρό και δεν προκάλεσε ζημιές, ανέφερε ο κ. Μαρούσης.

kathimerini.gr