ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΥΑΚ (002)

500.000 ευρώ από Δήμο Καστοριάς και ΔΕΥΑΚ για τη διασφάλιση ποιότητας του πόσιμου νερού

Το “πράσινο φως” για τη δημοπράτηση δύο πολύ σημαντικών δράσεων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του πόσιμου νερού στο Δήμο Καστοριάς, δόθηκε με την Προγραμματική Σύμβαση Δήμου και ΔΕΥΑΚ, που υπέγραψαν στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Πέτρος Τόσκος.

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την “Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού ΔΕΥΑ Καστοριάς” και την “Ειδική Υδρογεωλογική Μελέτη” με βάση τις απαιτήσεις των Σχεδίων Διαχείρισης της οδηγίας 2000/60 ΕΚ για τον καθορισμό και οριοθέτηση ζωνών ή και μέτρων προστασίας σημείων υδροληψίας ύδατος που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση από υπόγεια υδατικά συστήματα και Υδραυλική Μελέτη Ελέγχου τεχνικής και υδραυλικής επάρκειας στις κεφαλές του συστήματος υδροδότησης ΔΕΥΑ Καστοριάς.

 

Σκοπός δύο αυτών δράσεων, προϋπολογισμού που ξεπερνά τις 500.000€ και χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, είναι η προστασία και η ασφάλεια των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων που διαχειρίζεται η Επιχείρηση, με στόχο την ελαχιστοποίηση της παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερών από την πηγή.

 

Τόσο ο Δήμαρχος Καστοριάς, όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τόνισαν ότι τα δύο αυτά δυναμικά “εργαλεία” θα συνεισφέρουν ουσιαστικά σε μία ολοκληρωμένη διαχειριστική προσέγγιση από τα σημεία υδροληψίας μέχρι τη βρύση του καταναλωτή, που θα διασφαλίζει την ποιότητα του πόσιμου νερού προς όφελος των πολιτών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες