Αλητεία – Πέρασαν… ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ (video)

Το “ντου” στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ το πρωί της Πέμπτης, 29.10.2020, ήταν ήδη γνωστό. Αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι μια λεπτομέρεια που πραγματικά σοκάρει.

Μια εικόνα ντροπής που δεν αποτυπώνει τίποτε παραπάνω από σκέψεις φασισμού και φανατισμού και αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από την εισβολή που έκαναν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Οι καταληψίες των πανεπιστημίων, έκαναν εισβολή το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη. Στη φωτογραφία που ανέβασαν οι ίδιοι χωρίς ίχνος ντροπής, δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από αναρχικούς που του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Κι όχι μόνο αυτό: Ειρωνεύονται τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας το εξής αδιανόητο: «Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Δείτε την φωτογραφία – ντροπή

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι καταληψίες, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»…

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» έγραψαν , ακόμη στην ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Open

newsit.gr