ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Covid-19: Ελπίδες για θεραπεία από φάρμακο της Roche

Θετική επίδραση στους βαριά νοσούντες ασθενείς με Covid-19 είχε η χορήγηση φαρμάκου της Roche για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης με συμμετοχή 303 ασθενών, αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι το συγκεκριμένο φάρμακο για την αρθρ ίτιδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το αντιφλεγμονώδες φάρμακο της Roche(Αctemra), εμφάνισε «σημαντικό επίπεδο αποτελεσματικότητας» μεταξύ σοβαρά νοσούντων ασθενών και σε σύγκριση με ασθενείς στους οποίους δεν είχαν χορηγηθεί θεραπείες ανοσοδιαμόρφωσης(immune modulation treatments), όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της προκαταρκτικής μελέτης REMAP-CAP.

Σύμφωνα με τον Άντονι Γκόρντον, καθηγητή αναισθησιολογίας στο Ιmperial College London, δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι ασθενείς επιβίωσαν χάρη στο φάρμακο της Roche ή μειώθηκε η διάρκεια παραμονής σε μονάδα εντατικής θεραπείας με μηχανισμό αναπνευστικής στήριξης ή και τα δύο. Αυτές οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη και με τα πρώτα στοιχεία, οι πρώτες ενδείξεις ανταπόκρισης είναι ικανοποιητικές, με 99,75% πιθανότητα το φάρμακο της Roche να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τη μη-χορήγηση θεραπειών ανοσοδιαμόρφωσης(immune systeme modulator).

Το γεγονός ότι το φάρμακο φαίνεται να μειώνει την ανάγκη φροντίδας σε ΜΕΘ είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα μπορούσε να συμβάλει στην αποφόρτιση των νοσοκομείων, καθώς η αύξηση στις εισαγωγές ασθενών έχει αυξηθεί κατακόρυφα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι σημαντικό. Αλλά ευελπιστούμε ότι βελτιώνει και τα δύο», πρόσθεσε ο δρ Γκόρντον.

Η Roche είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο ότι το αντιφλεγμονώδες φάρμακο συμβάλλει στη μείωση της ανάγκης για αναπνευστήρες σε νοσηλευομένους ασθενείς που πάσχουν από Covid-19, αν και τα αποτελέσματα σε ξεχωριστή μελέτη ασθενών που νοσηλεύονταν με σοβαρή πνευμονία εξαιτίας του Covid-19 είχαν δείξει αποτυχία του φαρμάκου.

kathimerini.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες