Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Η επιτροπή κατέστρεψε τη Θεσσαλονίκη – Χάθηκαν ζωές

Δηλώσεις σοκ από τον διευθυντή ΜΕΘ «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλο

Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προέβη ο διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας πως η επιτροπή «μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη», μην προβλέποντας τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στην πόλη, ενώ άφησε αιχμές στην πολιτική ηγεσία για τη στελέχωση των νοσοκομείων, αναφέροντας πως χάθηκαν ζωές που δεν θα είχαν χαθεί.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Καπραβέλος οι τρεις λόγοι που έχουμε την έξαρση του κορωνοϊού είναι:

  1. Χαμηλή συμμόρφωση και συνειδητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων
  2. Αργήσαμε να πάρουμε τα μέτρα
  3. Ελλιπής η προετοιμασία του συστήματος υγείας

Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός όσον αφορά την επιτροπή λέγοντας πως «Δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα της πανδημίας και η έλλειψη συμμόρφωσης των πολιτών. Δεν υπάρχει μηχανισμός ανίχνευσης και απομόνωσης του κρούσματος που δεν έχει θορυβώδη συμπτώματα και έτσι έγινε η τρομακτική διασπορά».

«Η επιτροπή μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και συνέχισε «Φτάσαμε στο αμήν. Χάσαμε περισσότερες ζωές επειδή δεν προβλέφθηκε η αύξηση της πανδημίας. Εμείς στην Εντατική να είμαστε στα όρια ασφάλειας διακίνησης του ασθενούς και να τον διώχνουμε και οι συνάδερφοι να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως οφείλουν. Αυτό σημαίνει αύξηση της θνητότητας

, δηλαδή χάσαμε περισσότερες ζωές ακριβώς γιατί δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα».

«Εάν υπήρχε καλύτερη οργάνωση δεν θα είχαν χάσει τη ζωή τους;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο ο κ. Παπαδάκης, με τον κ. Καπραβέλο να απαντά «φυσικά». Παράλληλα, τόνισε πως είναι πρόωρες όλες οι συζητήσεις για άρση των μέτρων λέγοντας πως «Και μηδέν κρούσματα να υπάρχουν, στις ΜΕΘ θέλουν 4 εβδομάδες για να φέρουμε βόλτα όλο αυτό τον όγκο».

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.