Γιατί παρανομείτε κ. Μαλούτα; Πρωτοφανής καταπάτηση της Νομοθεσίας και αποκλεισμός της Εφημερίδας “Πτολεμαίος” από τον Δήμαρχο Κοζάνης

O κ. Μαλούτας παρανομεί εν γνώση του, προκαλώντας μια σειρά από πολύ μεγάλα προβλήματα στην εφημερίδα μας. Γνωρίζει καλά πως χρωστάει μια έντιμη απάντηση, την οποία επιμελώς αποφεύγει εδώ και χρόνια να δώσει.

 

Τόσο ο ίδιος, όσο και τουλάχιστον δέκα από τους βασικότερους συνεργάτες του, ενημερώθηκαν πολλάκις και εγγράφως για την απαράδεκτη διαχείριση, και τελικά τον αποκλεισμό, που επιφυλάσσουν στην εφημερίδα μας. Δυστυχώς δεν μας έδωσαν καμία σημασία, και αναγκαζόμαστε να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση, διά του Τύπου.

 

Κύριε Μαλούτα,

Παρά το γεγονός ότι είμαστε μία μικρή επιχείρηση, η ομάδα μου κι εγώ καταφέρνουμε με καθημερινό αγώνα να κρατάμε σε πολύ υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Δυτικής Μακεδονίας, τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ. Παρ” όλα αυτά, επειδή ο Δήμος σας αρνείται να εφαρμόσει το Νόμο, και μας αφήνει παντελώς αποκλεισμένους από την κατανομή των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Ν. 3548/2007 και του Ν. 4487/2017.

 

Κύριε Μαλούτα παρανομείτε κατάφωρα, καθώς ο Ν. 2328/1995 ορίζει ξεκάθαρα πως οφείλετε να κάνετε ισοκατανομή των δημοσιεύσεων του Δήμου σας, σε όλες τις ημερήσιες εφημερίδες του Ν. Κοζάνης. Εσείς αντιθέτως μας αποκλείετε από την κατανομή, μας προκαλείτε τεράστια οικονομική ζημία, και ένα καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού. Δημιουργείτε δε, ένα τεράστιο αίσθημα αδικίας.

 

Δεν γνωρίζουμε εάν έχετε πολιτικούς,  τοπικιστικούς, ή άλλους λόγους να μην υπολογίζετε τους Νόμους του Κράτους. Σε κάθε περίπτωση όμως, το να λειτουργείτε παράνομα, κόβοντας το ψωμί μας, ούτε ηθικά αποδεκτό είναι, ούτε θα το αφήσουμε έτσι. Αν συνεχίσετε να μας στερείτε τα νόμιμα μας έσοδα με αυτό τον απροκάλυπτο τρόπο, δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να σας σύρουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

Αυτό φυσικά δεν είναι τιμητικό για κανέναν, ούτε για τον παρανομούντα που φέρει τον τίτλο του Δημάρχου, ούτε για εμάς, που για τα αυτονόητα πρέπει να πληρώνουμε και Δικηγόρους. Αλλά η υπομονή κύριε Δήμαρχε έχει και τα όρια της. Έχετε αγνοήσει τις δεκάδες οχλήσεις μας, έγγραφες και προφορικές, και σνομπάρετε ακόμα και να μας απαντήσετε. Με την ιδιότητα του απλού πολίτη, αξιώνω – αν όχι την ανθρώπινη – έστω τη θεσμική συμπεριφορά που σας επιβάλλει ο ρόλος σας.

 

Κύριε Δήμαρχε, η συμπεριφορά σας δεν μας αρμόζει. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να γινόμαστε επαίτες για την εφαρμογή της Νομοθεσίας γιατί:

  • Ο Πτολεμαίος είναι απόλυτα εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις του προς το Κράτος
  • Ο Πτολεμαίος είναι απόλυτα εντάξει ως προς την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας
  • Ο Πτολεμαίος είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της Δυτικής Μακεδονίας
  • Ο Πτολεμαίος έχει κερδίσει το στοίχημα της σοβαρής δουλειάς που κάνει, και αυτό έχει αναγνωριστεί πανελλαδικά
  • Ο Πτολεμαίος έχει κάνει πράξη την περιφερειακή συνείδηση, και καλύπτει με αντικειμενικό τρόπο όλη την ειδησεογραφία της περιοχής.
  • Ο Πτολεμαίος επί 25 χρόνια έχει μια ουσιαστική παρουσία στα δρώμενα του Δήμου σας, τα οποία με συνέπεια καλύπτει δημοσιογραφικά, ενώ επί σειρά ετών διατηρούσε γραφεία στο κέντρο της Κοζάνης.
  • Ο Πτολεμαίος έχει την τιμή να απασχολεί τρεις (3) πλήρους απασχόλησης Κοζανίτες εργαζομένους, οι οποίοι πληρώνονται στην ώρα τους και ασφαλίζονται στο ακέραιο.
  • Ο Πτολεμαίος και η επιχείρηση μου, στην οποία ανήκει η εφημερίδα, έχει την τιμή να απασχολεί συνολικά εννέα (9) εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι πληρώνονται στην ώρα τους και ασφαλίζονται στο ακέραιο.
  • Ο Πτολεμαίος και η επιχείρηση μου, στην οποία ανήκει η εφημερίδα, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, ανάμεσα σε όλα τα ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας.
  • Ο Πτολεμαίος αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων, που προτίμησαν να μην φύγουν από την περιοχή, αντίθετα μένουν και στηρίζουν τη ραχοκοκαλιά της Δυτικής Μακεδονίας, και υπέθεσαν όμως εσφαλμένα, πως θα δουλέψουν στο πλαίσιο ορθής και δίκαιης εφαρμογής του Νόμου
  • Ο Πτολεμαίος, πληροί τις προϋποθέσεις του Ν. 3548/2007 και του Ν. 4487/2017, εντάσσεται στο μητρώο της Ετήσιας Εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας της Κυβέρνησης, και εξ αυτού επιβάλλεται να είναι στον κύκλο κατανομής των δημοσιεύσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ στις ημερήσιες εφημερίδες κάθε Νομού
  • Ο Πτολεμαίος, είναι αποδέκτης των δημοσιεύσεων όλων των δημόσιων υπηρεσιών, όλων των Δήμων και όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Ν. Κοζάνης, ΕΚΤΟΣ από αυτές του Δήμου Κοζάνης και της ΔΕΥΑΚ.
  • Ο Πτολεμαίος έχει εξαιρετική συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους Δήμους και φορείς του Νομού, στα πλαίσια εφαρμογής της Νομοθεσίας.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.

Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Εκδότης