Γρήγορη Πίτα στο τηγάνι, με απλά υλικά για τα παιδιά μας!

Αυτό το απόγευμα προγραμμάτισε να φτιάξεις αυτή την υπέροχη πραγματικά πίτα! Γίνεται εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, αφού περιέχει υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics

Υλικά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 ml. νερό
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
200 γρ. τυρί για τοστ
100 γρ. φέτες γαλοπούλα
κέτσαπ
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή είναι να αναμείξουμε σε ένα μπολ, το νερό που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μισό από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το ξύλινο κουτάλι. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας ώστε να φτιάξουμε τη ζύμη.

Ζυμώνουμε στη συνέχεια τη ζύμη με τα χέρια μας και αφού αλευρώσουμε ελαφρώς το τραπέζι, βάζουμε τη ζύμη επάνω του και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε. Τοποθετούμε κατόπιν το φύλλο που ανοίξαμε σε ένα μεγάλο πιάτο και προαιρετικά βάζουμε κέτσαπ την οποία απλώνουμε και ρίγανη. Απλώνουμε στη συνέχεια επάνω στο φύλλο τις φέτες της γαλοπούλας και επάνω από αυτές, στρώνουμε το τυρί για τοστ. Εάν θέλουμε να κάνουμε τυρόπιτα θα χρησιμοποιήσουμε φέτα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη και το δεύτερο φύλλο στις ίδιες διαστάσεις και το στρώνουμε επάνω από την πίτα. Προσεκτικά, μαζεύουμε με τα χέρια μας το κάτω με το πάνω φύλλο ζύμης, κλείνοντας έτσι τα άκρα της πίτας προς τα μέσα.

Λαδώνουμε καλά ένα τηγάνι και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί. Φέρνοντας από πάνω το πιάτο με την πίτα την αφήνουμε να καθίσει στο τηγάνι προσεκτικά και βάζουμε το καπάκι του.

Όταν η πίτα ροδίσει από την μία πλευρά, την γυρίζουμε από την άλλη. Για να γίνει αυτό, βάζουμε το πιάτο στο οποίο είχαμε την πίτα επάνω από το τηγάνι και γυρίζοντάς το ανάποδα, αφήνουμε την πίτα να πέσει στο πιάτο. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά, λαδώνουμε και βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο και κάψει, βάζουμε την πίτα με τον ίδιο τρόπο στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Όταν ροδίσει και η άλλη πλευρά της πίτας, το ψήσιμο έχει ολοκληρωθεί. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μετά από λίγο μπορούμε να σερβίρουμε την πίτα, η οποία κόβεται σε τριγωνικά κομμάτια.

Μπορείτε να στολίσετε τα κομμάτια με μικρά ντοματάκια.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία!

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics