Κορονοϊός: Αρνητικός ο Ιερώνυμος – Στον Ευαγγελισμό ο Αναστάσιος

Ολα τα μέλη της ΔΙΣ, και ο πρόεδρός της, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις -rapid test και μοριακές εξετάσεις- και ευρέθησαν αρνητικοί

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού υπήρξε μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνήλθε για τον μήνα Νοέμβριο, στις 4-5-6/11, σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους. Κατά τις ίδιες πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα τα μέλη της ΔΙΣ, και ο πρόεδρός της, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις –rapid test και μοριακές εξετάσεις- και ευρέθησαν αρνητικοί. Όλοι ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Αναστάσιος

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελληνικό C-130, καθώς το πρωί της Τετάρτης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Η παρακολούθησή του θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς, όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεοπτικό σταθμό «εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο του Θεού». Και εν συνεχεία, έστειλε μήνυμα ότι ο χριστιανός ανήκει στον Θεό: «Mη στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».

ethnos.gr