Νοσηλευτική πτέρυγα 50 κλινών έθεσε το Διαβαλκανικό στη διάθεση του ΕΣΥ

Νοσηλευτική πτέρυγα δυναμικότητας 50 κλινών στο Διαβαλκανικό έθεσε στη διάθεση του υπουργείου Υγείας, για non Covid-19 ασθενείς, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Εξ αυτών, οι 44 είναι κλίνες νοσηλείας και οι 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Η διάθεση αυτών των νοσηλευτικών κλινών έχει άμεση ισχύ και γνωστοποιήθηκε μέσω σχετικής δήλωσης στο Υπουργείο Υγείας. Εκτιμάται ότι, με αυτόν τον τρόπο, το ΕΣΥ θα μπορέσει να αποφορτιστεί από τη νοσηλεία περίπου 450 ασθενών σε μηνιαία βάση. Για τη νοσηλεία των ασθενών αυτών, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης θα διαθέσει τις υπερσύγχρονες υποδομές του, το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του και τους κορυφαίους ιατρούς του.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Όμιλο, κορυφαία προτεραιότητά του παραμένει η ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των ιατρών του και για τον σκοπό αυτό, εφαρμόζονται πλήρως τα αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα εισαγωγής και παραμονής, που έχουν θεσπιστεί, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής διενέργειας μοριακού ελέγχου για τον ιό, όλων των ασθενών και των συνοδών τους.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει περιέλθει, καθιστά επιτακτική και αναγκαία, πέρα από επιχειρηματικά συμφέροντα και ιδεολογικές προκαταλήψεις, την άθροιση των δυνάμεων του ιδιωτικού και δημόσιου συστήματος Υγείας, προς την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Είμαστε και θα είμαστε παρόντες, αρωγοί και πρωτοπόροι σε κάθε κάλεσμα της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε σχετικά με τη διάθεση των κλινών στο υπουργείο Υγείας, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

«Ο Όμιλος μας, που επί 36 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στην ελληνική κοινωνία, σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται καθολικά, έχει χρέος να αποτελέσει μέρος του εθνικού σχεδιασμού της Ελληνικής Πολιτείας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Χρήστος Αποστολόπουλος.

AΠΕ