Παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου στο lockdown

Χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση της παράταση των μέτρων καθώς όπως είπε το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο σε κάποιες περιοχές, οι οποίες αποτελούν και πηγή ανησυχίας.

Παρατείνονται έως τις 7 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα  για την προστασία από τον κοοροναϊό όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων, μιλώντας για σταδιακή επάνοδο της κανονικότητας. Παρέπεμψε δε τις όποιες ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα έχουν αξιολογηθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση της παράταση των μέτρων καθώς όπως είπε το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο σε κάποιες περιοχές, οι οποίες αποτελούν και πηγή ανησυχίας.

Τέτοιες περιοχές όπως είπε είναι η Θεσσαλονίηη, η Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία , η Αχαΐα και η Λέσβος.

Ειδικά για την πόλη της Πάτρας ενόψει της γιορτής του πολιούχου της πόλης, του Αγ. Ανδρέα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα με την οικογένειά τους.

Να μη γίνει μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης, είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση όπως είπε θα ανακοινώσει τα επόμενα μέτρα όταν θα έχει περισσότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος είναι ένας: Οι Ελληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς.

Ερωτηθείς σχετικά για το άνοιγμα των σχολείων είπε, ότι μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης για την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα περιλαμβάνονται και τα σχολεία, αλλά απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση. «Προέχει η τήρηση των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έκανε επεσήμανε ότι ήδη η κυβέρνηση ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και  αν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε νέα επίταξη ιδιωτικών κλινών όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη.

«Αντιμετωπίζουμε τη χώρα ως μια υγειονομική περιφέρεια προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά

in.gr