Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση σε νοσοκομεία της Αθήνας, μέσα σε ειδικές κάψουλες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα, από όπου παρέλαβε τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας και τους μετέφερε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών ασθενών, κάθε ένας από τους οποίους συνοδευόταν από τον γιατρό του, ο οποίος είχε την ευθύνη μέχρι ο ασθενής να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής.

Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά. Οι τρεις ασθενείς διακομίστηκαν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία και «Αττικόν».

proti-aerodiakomidi-asthenon-apo-ti-voreia-ellada-stin-athina0
Φωτογραφία αρχείου – Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Σημειώνεται πως η πίεση που ασκεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στο σύστημα υγείας της χώρας είναι πρωτόγνωρη, με τον αριθμό των ασθενών με Covid-19, που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας να αυξάνεται διαρκώς και να αγγίζει πλέον τους 600.

Την ίδια ώρα σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στη Θεσσαλονίκη, παρά το ότι η πόλη είναι επί 23 ημέρες σε καθεστώς lockdown, γεγονός που προβληματίζει και τους ειδικούς επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό.

Οι περισσότερες νέες διαγνώσεις το τελευταίο 24ωρο προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη (633), ενώ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να υφίσταται στη Λάρισα (160 νέες διαγνώσεις), στην Πέλλα (106), στη Μαγνησία (69) και στην Ημαθία (61).

kathimerini.gr