Αλλαγή ρότας από τον Γ. Κασαπίδη – Εισηγήθηκε την απόρριψη του σχεδίου “Δίκαιης Μετάβασης”

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στο σχέδιο “Δίκαιης Μετάβασης” μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στις τοπικές κοινωνίες και λιγότερο στους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, η έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Ζητώντας παράλληλα να γίνουν δεκτές οι 15 προτάσεις που κατατέθηκαν στο προηγούμενοι περιφερειακό συμβούλιο με προσχηματικό τρόπο σε περίπτωση που η κατάσταση έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 

Την πρόταση έκανε ο  αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Στέργιος Κιάνας ο οποίος είπε:

“Κατά το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε το ζήτημα του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης θέσαμε 15 αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις οι οποίες πρέπει να συμπεριληφθούν στο Σχέδιο. Μέχρι σήμερα, μεσολάβησε η παρουσίαση του Σχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και δημοσιεύθηκε αυτό επικαιροποιημένο, στο οποίο δεν υιοθετήθηκαν στο σύνολό τους οι διεκδικήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εισηγούμαστε τη λήψη απόφασηςαπό το Π.Σ. που αφορά:Στη μη αποδοχή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε και ισχύει και εμμένουμε στην αρχική μας θέση διεκδίκησης και ενσωμάτωσης στο τελικό σχέδιο και των 15 προτάσεων, έτσι ώστε να το καταστήσει δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο για τη Δυτική Μακεδονία.

Στο ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των διεκδικήσεών του και θα καλέσει τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά του, που εκφράζουν το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Εισηγούμαστε τη συζήτηση του θέματος, με τη μορφή του κατεπείγοντος, λόγω της σοβαρότητάς του.”