Άρχισε η “δίκαιη μετάβαση”…. Δημιουργία Ειδικού Φορέα Διαχείρισης ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας

Μία εβδομάδα πριν την έγκριση του σχεδίου της απολιγνιτοποίησης, από την κυβερνητική επιτροπή και μία μέρα μετά από  την έγκρισή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας ανακοινώνει την δημιουργία Ειδικού Φορέα Διαχείρισης ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας.

Η Περιφέρεια των ανισοτήτων και των δύο ταχυτήτων μπαίνει σε εφαρμογή….

Δείτε το δελτίο τύπου

Η πολυετής καθυστέρηση αδειοδότησης της ΒΙ. ΠΕ Κοζάνης και τα λειτουργικά προβλήματα της ΒΙ.ΠΕ Φλώρινας, αποτέλεσαν τα αντικείμενα των δυο διαδοχικών

τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη.

Στις ευρείες τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, τα επιμελητήρια, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και η ΑΝΚΟ. Αναλύθηκαν σε βάθος τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην διαδικασία αδειοδότησης της ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης καθώς και τα προβλήματα ελλείψεων και απαξιώσεις των υποδομών της ΒΙ.ΠΕ Φλώρινας. Και στις δυο τηλεδιασκέψεις υπήρξε η κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων, ότι η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας Ειδικού Φορέα Διαχείρισης, με την συμμετοχή των τοπικών φορέων, στην προσπάθεια να απεμπλακεί πλήρως η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ από την Δυτική Μακεδονία.

Η ανάπτυξη και η λειτουργία Βιομηχανικών Περιοχών για την υποδοχή επιχειρήσεων και επενδυτών στην Δυτική Μακεδονία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των εξελίξεων της Απολιγνιτοποίησης. Η τύχη της οικονομικής και κοινωνικής μας συνέχειας είναι πλέον ώρα να αποκεντρωθεί και να περάσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας και των φορέων αυτής.