Δήμος Γρεβενών: 100 ολοκαίνουργιοι κάδοι απορριμμάτων για πόλη και χωριά

Εκατό νέους πράσινους κάδους απορριμμάτων μέσω της ΔΙΑΔΥΜΑ προμηθεύτηκε ο Δήμος Γρεβενών στο πλαίσιο της ριζικής ανανέωσης του εξοπλισμού που «τρέχει» η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης κ.Χρήστος Πέτρου.

Οι κάδοι θα διανεμηθούν άμεσα σε γειτονιές της πόλης των Γρεβενών αλλά και στις κοινότητες του Δήμου αντικαθιστώντας τους πολύ παλιούς που έχουν υποστεί μεγάλες και ανεπανόρθωτες φθορές από τα χρόνια και τη χρήση και είναι αδύνατη πλέον η όποια επιδιόρθωση και συντήρησή τους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν συνολικά παραληφθεί 160 καινούργιοι κάδοι ενώ αναμένονται άλλοι 100 μέσα στο 2021 προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορθότερα και αποδοτικότερα οι ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων για πολίτες και Δήμο, προστατεύοντας παράλληλα και με τον καλύτερο τρόπο το πολύτιμο φυσικό μας περιβάλλον αλλά και τη Δημόσια Υγεία.

Υπογραμμίζεται ότι με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται ταυτόχρονα και το πρόγραμμα των βιοαποβλήτων καθώς σε κομβικά σημεία του Δήμου τοποθετούνται συνεχώς από την Υπηρεσία Καθαριότητας οι μικροί καφέ κάδοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σωστή χρήση των καφέ αλλά και των υπόλοιπων κάδων ανακύκλωσης από τους πολίτες θα βοηθήσει σταδιακά στην μείωση των δημοτικών τελών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις κάτι που αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών