Δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού στην ψυχιατρική κλινική Σπινάρη -Πέντε τρόφιμοι νοσηλεύονται

Μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού την Πέμπτη στην ψυχιατρική κλινική Σπινάρη της Κοζάνης ακολούθησαν πολλά ακόμα τεστ ανίχνευσης του ιού σε τρόφιμους και εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή δέκα τρόφιμοι και δύο εργαζόμενοι είναι θετικοί. Την Παρασκευή προστέθηκαν ακόμα έξι κρούσματα και το Σάββατο πέντε , ενώ η κατάσταση είναι ακόμα εξελισσόμενη.
Πέντε ασθενείς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο με την κλινική σε απόλυτη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να έχει ήδη περάσει στο plan b. Δημιουργήθηκε ξεχωριστή πτέρυγα για ασυμπτωματικούς και άλλη μία για τους εκτεθειμένους. Την Τρίτη θα ακολουθήσουν και άλλα τεστ με τη διοίκηση να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η Κλινική Σπινάρη είναι μια μεγάλη κοινότητα με 200 τρόφιμους και άλλους 130 εργαζόμενους .Από τα τέλη Ιανουαρίου απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις στο θεραπευτήριο και επιτρεπόταν μόνο η είσοδος του προσωπικού, ενώ κάθε δέκα μέρες γίνονταν προληπτικά τεστ σε όλους.

Ιωάννα Παπαδημητρίου