Κορονοϊός: Γροθιά στο στομάχι οι φωτογραφίες του Reuters για τις κηδείες στην Ελλάδα – Σελοφάν στα φέρετρα και στολές

Σοκάρουν οι εικόνες που δημοσίευσε το μεσημέρι της Τετάρτης το Reuters για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται πλέον οι κηδείες στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν μια άδεια εκκλησία της Αθήνας αφού ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να δώσουν το παρών είναι εδώ και καιρό πολύ περιορισμένος στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς.

Εντύπωση προκαλεί το αποστειρωμένο περιβάλλον, με το φέρετρο να είναι τυλιγμένο με σελοφάν, με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα, ενώ οι τέσσερις άνδρες που το μεταφέρουν είναι αναγκασμένοι -για λόγους προστασίας βέβαια- να φορούν ειδικές στολές, μάσκες και γάντια.

 

Κορονοϊός: Γροθιά στο στομάχι οι φωτογραφίες του Reuters για τις κηδείες στην Ελλάδα - Σελοφάν στα φέρετρα και στολές

 

 

Κηδεία εν μέσω κορονοϊού

 

Οι εικόνες αυτές έρχονται να προστεθούν στα συγκλονιστικά στιγμότυπα από τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης όπου ειδικοί τάφοι ανοίγονται μαζικά προκειμένου να θαφτούν εκεί τα θύματα της πανδημίας.

Οι φωτογραφίες από τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στην συμπρωτεύουσα με τον κορονοϊό, με τις εικόνες να προκαλούν σοκ και δέος. Οπως δείχνουν και τα κρούσματα και τα τελευταία ευρήματα από τα λύματα, η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, και παρά το lockdown τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Και οι νεκροί δυστυχώς ακολουθούν…

Τάφοι για κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Στα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης οι αρμόδιοι υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι έτσι να διαμορφώνουν συνέχεια νέους ειδικούς χώρους ταφής των θυμάτων του θανατηφόρου ιού, καθώς και οι χώροι δεν αρκούν και τα πρωτόκολλα επιβάλουν οι νεκροί από τον ιό να τοποθετούνται σε ειδικούς χώρους.

Οπως έγινε γνωστό χθες, τουλάχιστον 70 ταφές είχαν γίνει στα κοιμητήρια του Ευόσμου τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης ενώ ακόμη 130 τάφοι είναι διαθέσιμοι για θύματα COVID.

 

Τάφοι για κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

 

Οι αριθμοί προκαλούν ανατριχίλα. Πάνω από 160 κηδείες κορονοϊού έχουν γίνει από τον Απρίλιο έως τώρα. Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι σοροί των νεκρών από κορονοϊό τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον, ενώ θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι δέκα χρόνια. Παρότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια φοράνε την ειδική φόρμα κατά τη διαδικασία του ενταφιασμού.

thetoc.gr