Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Κοζάνη και Γρεβενά και άλλες 8 περιοχές και παράθυρο για σκληρό lockdown από Κικίλια

Ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση που κάνει ο Βασίλης Κικίλιας για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην χώρα μας. Σενάρια ακόμη και για σκληρότερο lockdown τις μέρες των εορτών.

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα, 16.12.2020, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνει ζωντανά για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός.

Η ενημέρωση γίνεται σε μια δύσκολη στιγμή, με την χώρα να “ασφυκτιά” καθώς ο κορονοϊός “επελαύνει” κι ενώ βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ενδεικτικό είναι το ότι στο τραπέζι πια έχει πέσει ακόμη και το ενδεχόμενο σκληρότερου lockdown τις μέρες των εορτών…

Μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, στην ενημέρωση βρίσκεται και ο καθηγητής Δημήτρης Φιλίππου.

Ο υπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ειδικά για την Κοζάνη και την δυτική Αττική.

“Εάν κι εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα”, είπε ο υπουργός αφήνοντας… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ακόμη πιο σκληρών μέτρων εν μέσω του lockdown που “μετρά” πια πάνω από πέντε εβδομάδες.

Ο υπουργός απηύθυνε επίσης έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα και αντίστοιχα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις περιοχές αυτές.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμη πως ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών και εργαζομένων στα νοσοκομεία που θέλουν να εμβολιαστούν.