Μεγάλη επιτυχία του δήμου Καστοριάς: Διέγραψε χρέος 1.480.000 ευρώ προς την ΔΙΑΔΥΜΑ και μειώνει 30% τα δημοτικά τέλη

Με διαδικασίες εξπρές και εύστοχους χειρισμούς η δημοτική αρχή του δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη κατάφερε, κυριολεκτικά στο παρά πέντε να εντάξει στο πρόγραμμα διαγραφής δημοτικών χρεών  του Υπουργείου Εσωτερικών ένα υπέρογκο χρέος της τάξης  του 1. 480.000 ευρώ, προς την ΔΙΑΔΥΜΑ για οφειλές των ετών 2017 και 2018 που κληρονόμησε από τους προηγούμενους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kastorianiestia.gr το χρέος προς την ΔΙΑΔΥΜΑ, δημιουργήθηκε και διογκώθηκε κατά τα έτη 2017 και 2018 επειδή ουδέποτε είχε εγγραφεί  στον προϋπολογισμό  από την δημοτική αρχή του Ανέστη Αγγελή, για να αποφύγει προφανώς αναγκαστικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη!

 

Παράλληλα όμως η  ΔΙΑΔΥΜΑ έκοβε κανονικά τα τιμολόγια για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο δήμο καταλογίζοντας σε αυτόν ένα χρέος που μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

 

Η σημερινή δημοτική αρχή που από την πρώτη στιγμή καταχωρούσε κανονικά τα τιμολόγια της ΔΙΑΔΥΜΑ, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυξήσεις κατά 30% των δημοτικών τελών για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς την εταιρεία, προκαλώντας τις εύλογες διαμαρτυρίες των συνδημοτών μας.

Έτσι καλύφθηκε ένα μέρος του χρέους και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου μέσω προσωπικών επαφών και έγκυρης ενημέρωσης του δημάρχου από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που είχε αναλάβει προσωπικά ο δήμαρχος Καστοριάς ήταν να διαγραφεί ένα χρέος 1.480.000 ευρώ χωρίς να επιβαρυνθεί ο δήμος ούτε ένα ευρώ. Και αυτή τη στιγμή έχει μηδενιστεί το χρέος των 2 εκατομμυρίων πού όφειλε ο δήμος στην εταιρεία.

Μετά από αυτό ο δήμος προτίθεται να προχωρήσει στην μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών αφού έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο.