Πέρασε το masterplan – Υπέκυψαν στις πιέσεις Κασαπίδη όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Καστοριάς

Με οριακή πλειοψηφία 22 υπέρ και 19 κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ψήφισε την έγκριση του masterplan για την “Δίκαιη Μετάβαση” στην μεταλιγνιτική εποχή. Ενώ η διαδικασία χαρακτηρίστηκε προσχηματική αφού το αρχικό σχέδιο του προγράμματος έχει κατατεθεί προς έγκριση στην κυβερνητική επιτροπή.

Και όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα χωρίς τους… αστερίσκους που πρόβαλε ως πρόσχημα η Περιφερειακή Αρχή για να ψηφιστεί αυτούσιο το masterplan από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι παρατάξεις Καρυπίδη και Ζεμπιλιάδου κατέληξαν σε κοινή πρόταση με απόρριψη του masterplan και αλλαγή του χρονοδιαγράμματος απολιγνιτοποίησης. Επίσης ζήτησαν την ένταξη της Καστοριάς και των Γρεβενών στα κίνητρα του προγράμματος όπως αυτά θα ισχύσουν και για τις δύο άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Αλλά και την συμπόρευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με το αντίστοιχο της Πελοποννήσου στο θέμα του masterplan.

Κατά ψήφισαν στην παραπάνω πρόταση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Γιώργου Κασαπίδη, ενώ η παράταξη Πράσσου καταψήφισε όλες τις προτάσεις καταθέτοντας δικό της ψήφισμα για την συνολική απόρριψη του masterplan.