Υπόθεση κατασκοπείας: Από τον Αύγουστο κατέγραφαν τις ελληνικές κινήσεις

Τα πρώτα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας αρχίζουν να προκύπτουν από την προανακριτική διαδικασία.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που εργάζονται ο μεν πρώτος ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος (καταγόμενος από την Θράκη) ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα.

Οι ελληνικές αρχές «έδεσαν» την υπόθεση ύστερα και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο οι τόσο στο καράβι όπου διαμένει ο ναυτικός όσο και στο σπίτι του γραμματεα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και η σύζυγος του γραμματέως εργαζόταν επίσης στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ναυτικός, ανακρινόμενος, φέρεται να ομολόγησε και να δήλωσε ότι ήδη από τον Αύγουστο συνεργαζόταν με τον γραμματέα του προξενείου.

Εστελνε μάλιστα φωτογραφίες με τις κινήσεις των πολεμικών πλοίων αλλά και τις κινήσεις στρατιωτών στην ξηρά, σε Ρόδο και Καστελλόριζο.

Οι φωτογραφίες αποστέλλονταν μέσω εφαρμογών τύπου WhatsApp ενώ οι δύο είχαν και δια ζώσης επικοινωνίες.

Σημειώνεται ότι ο γραμματέας αφέθηκε ελεύθερος και πήρε πενθήμερη προθεσμία για να απολογηθεί. Ελεύθερος αφέθηκε επίσης ο μάγειρας που διώκεται σε βαθμό πλημελλήματος και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

kathimerini.gr