minkk

Απάντηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στην Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Η κ. Ζεμπιλιάδου καλλιεργεί κλίμα εκφοβισμού αφήνοντας υπονοούμενα ότι η κατάσταση εξελίσσεται χωρίς έλεγχο – Δε διστάζει να συσχετίσει τον κλάδο της εκτροφής γουνοφόρων με το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής

Με μεγάλη λύπη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα της περιφερειακής συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» κας Ζεμπιλιάδου Γεωργίας, για το θέμα της διαχείρισης της νόσου covid-19 στα γουνοφόρα  ζώα. Η κα Ζεμπιλιάδου καλλιεργεί κλίμα εκφοβισμού αφήνοντας υπονοούμενα ότι η κατάσταση εξελίσσεται χωρίς έλεγχο και μάλιστα δεν διστάζει να συσχετίσει τον κλάδο της εκτροφής γουνοφόρων με το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής. Επιμένει ακόμη να επικαλείται ένα δημοσίευμα που έχει διαψευσθεί από τον ίδιο τον ερευνητή που έδωσε τη συνέντευξη και βλέπει συνωμοσίες γύρω από τα εκτροφεία μας και πίσω από τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας, του ΕΟΔΥ και της κτηνιατρικής υπηρεσίας .

Από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι σήμερα, έχουμε μεριμνήσει ώστε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από όλους τους εκτροφείς, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και στην ευζωία των γουνοφόρων ζώων. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των Υπουργείων και των κτηνιάτρων της Περιφέρειας, με τους οποίους συνεργαστήκαμε με προθυμία από την πρώτη στιγμή. Τα μέλη του συλλόγου μας χαρακτηρίζονται από επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Είμαστε οι πρώτοι που θα αντιδρούσαμε αν αντιλαμβανόμασταν κακοδιαχείριση του ζητήματος, καθώς θέτουμε ως ύψιστη προτεραιότητα το αγαθό της υγείας και είμαστε και εμείς πολίτες αυτής της κοινωνίας.

Περιμένουμε από τους αιρετούς  να κατανοούν τα προβλήματα μας και να μας στηρίζουν έμπρακτα. Κάθε ενέργεια  που στιγματίζει τον κλάδο της γούνας αδικαιολόγητα  μας βρίσκει αντίθετους. Σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο σας ώστε να μην δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις που δεν προκύπτουν από τα στοιχεία που μας ανακοινώνονται.

Εκτός και αν ο κλάδος αυτός, ένας από τους δυο οικονομικούς πυλώνες της Δυτικής Μακεδονίας, σας βρίσκει αντίθετους  ή αδιάφορους και ο μόνος τρόπος για να  εκφράσετε  δημόσια, είναι οι δηλώσεις σας αυτές,  που στηρίζονται σε  προσωπικές σας εκτιμήσεις και όχι σε αποδείξεις της επιστήμης.

Εκ της Διοικήσεως

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες