Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Οικονομία Επεκτείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν τον Ιανουάριο –...

Επεκτείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν τον Ιανουάριο – Τι ισχύει για τις πληρωμές

Εντός των επόμενων ημερών θα κλειδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η επέκταση για δύο μήνες (400 μήνες συν 400 ευρώ) όλων των επιδομάτων ανεργίας που λήγουν εντός Ιανουαρίου.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, το νέο μέτρο εκτιμάται ότι αφορά σε πάνω από 30.000 δικαιούχους – ανέργους των οποίων η 12μηνη επιδότηση έληγε κανονικά έως 31/12. Εφόσον αποφασιστεί οι άνεργοι θα λάβουν επίδομα για 2 επιπλέον μήνες. Αυτό άλλωστε συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας και αφορά τόσο τους τακτικούς όσο και τους μακροχρόνια επιδοτούμενους ανέργους όπως και τους αυτοαπασχολούμενους –επαγγελματίες που λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας.

Ήδη εντός Ιανουαρίου πληρώνεται ο πρώτος επιπλέον μήνας σε ανέργους των οποίων το δικαίωμα επιδότησης έληξε τον Δεκέμβριο. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 400 ευρώ. Επίσης καταβάλλεται και ο δεύτερος μήνας επιδότησης (επιπλέον 400 ευρώ) σε ανέργους το δικαίωμα επιδότησης των οποίων έληξε τον Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι οι παρατάσεις πληρώνονται κάθε Παρασκευή. Έτσι για παράδειγμα κάποιος άνεργος του οποίου η 12μηνη επιδότηση έληξε στις 15/11 θα λάβει τα 400 ευρώ, αύριο, Παρασκευή, 15/1. Εν τω μεταξύ την Τρίτη εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και το πρώτο νέο πρόγραμμα του 2021, που αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο πραγματοποίησε ο Οργανισμός σε σχέση με τη Google. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.