Επίδομα θέρμανσης: Σε δύο φάσεις η πληρωμή

Σε δύο φάσεις θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης. Πότε θα γίνουν οι πληρωμές, πόσα θα πάρουν οι δικαιούχοι, τι ισχύει για ορεινές περιοχές

Έληξε χτες, 14 Ιανουαρίου η παράταση της προθεσμίας για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, που φέτος περιλαμβάνει κι άλλες μορφές θέρμανσης εκτός από το πετρέλαιο και θα καταβληθεί σε δύο φάσεις.

To ύψος του επιδόματος υπολογίζεται ανάλογα με τις βαθμοημέρες, δηλαδή με τον αριθμό των ημερών το χρόνο που μια περιοχή έχει θερμοκρασίες κάτω από του 15,5 βαθμούς Κελσίου. Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μΧ750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι.

Τι ισχύει για τις ορεινές περιοχές

Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση, οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με το υψόμετρο, την απόσταση από τη θάλασσα και άλλες παραμέτρους. Για κάθε τετράγωνο θα υπάρχει ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα των 650 ευρώ και θα οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Για αυτό και το επίδομα θα είναι διαφορετικό σε κάθε οικισμό.

Πότε θα καταβληθεί

Το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται σε δύο φάσεις ως εξής:

  • Εως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
  • Εως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

imerisia.gr