Μπόνους εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μόνο για την Κοζάνη!

Ένα ακόμα μεγάλο… δώρο εξασφάλισε η κυβέρνηση προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες των κατοίκων της Κοζάνης από τα “ετεροχρονισμένα” κρούσματα, με τα ειδικά μπόνους “εντοπιότητας”, που μετατρέπουν τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σε αποκλειστικά “δική” της υπόθεση!

Μια ακόμα κυβερνητική παροχή στα πλαίσια της “Δίκαιης Μετάβασης” που αφορά όμως μόνο την Π.Ε. Κοζάνης και έρχεται να ενισχύσει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες σε μια Περιφέρεια που μαστίζεται από πολύ υψηλά ποσοστά φτώχειας και ανεργίας.

Στην εξαγγελία αυτή προχώρησε, σε πανηγυρικούς τόνους, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι “Οι Κοζανίτες αποκτούν μπόνους εντοπιότητας για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, επειδή η Π.Ε. Κοζάνης κινδυνεύει με ερήμωση στην μεταλιγνιτική εποχή”!

 

Μάλιστα ειπώθηκε από τον ίδιο ότι το μπόνους για τον ΑΣΕΠ θα ανέρχεται στα 20 μόρια, όταν το αντίστοιχο για διδακτορικό είναι μόλις 5 μόρια.

Για την παρέμβασή του για το μπόνους στον ΑΣΕΠ ο βουλευτής Κοζάνης μίλησε στο webtv του e-ptolemeos.gr και στον Αντώνη Πουγαρίδη λέγοντας ότι: «Πρόκειται για μια δίκαιη και εύκολη παρέμβαση, δεδομένου ότι η περιοχή μας πλήττεται, υπάρχει υψηλή ανεργία και δημογραφικό πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογούνται αυτές οι παρεμβάσεις. Ήμουν ένας από τους 10 ομιλητές της ΝΔ στη Βουλή (όπου πλέον μιλούμε με κλειστό αριθμό), στο Σ/Ν για τον ΑΣΕΠ. Είχα μελετήσει ότι σε αυτή την περίπτωση συμπεριφερόταν ως παραμεθόριες και οι τρείς Περιφερειακές Ενότητες της Δ. Μακεδονίας. Είδα το κενό, το συνέδεσα με την απολιγνιτοποίηση και ενεχύρησα στις 12 παρά πέντε της ίδιας ημέρας στον υπουργό, το αίτημα για να συμπεριληφθεί και η ΠΕ Κοζάνης στην διαδικασία»

 

Η συγκεκριμένη εξαγγελία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κυβερνητικών παροχών, προς την Κοζάνη, για την “Δίκαιη Μετάβαση” που όμως “ρίχνει λάδι στην φωτιά”, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται έντονα η περιφερειακή συνοχή από την ανισοκατανομή στην διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Διότι εκτός των άλλων, υπονομεύεται και η αξιοπιστία του ΑΣΕΠ που υποτίθεται είναι διασφαλισμένη από το Σύνταγμα αλλά κινδυνεύει να γίνει διάτρητη από πολιτικές σκοπιμότητες και παρεμβάεις.