Καταγγελία 24χρονης από το Βόιο: “Όταν ήμουν 13 ετών άρχισε να με παρενοχλεί ο δάσκαλος που είχα στο δημοτικό”

Στην ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία της παρενόχλησης σε ανήλικη, μόλις 13 ετών, προχωρεί, μέσα από το Kozanimedia, 24χρονη, σήμερα, κοπέλα, η οποία κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βοϊου.

Όπως αναφέρει η Λ.Μ.Ν. (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση του Kozanimedia), θύμα της εν λόγω παρενόχλησης ήταν η ίδια, μόλις είχε τελειώσει την Α’ Γυμνασίου, από τον δάσκαλο που είχε στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής του Βοιου Κοζάνης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, φέρεται να της έχει εκμυστηρευτεί πως “είμαι τσιμπημένος μαζί σου, το ξέρω είμαι για το κελί”!

Η 24χρονη, σήμερα, κοπέλα υπογραμμίζει, πως “Δεν με ακούμπησε ποτέ σωματικά, αλλά μου έκανε δώρα και συμπεριφερόταν πολύ χειριστικά”, ενώ επισημαίνει πως (στα 13 της) “όταν πλέον δεν ήταν δάσκαλός μου, με προσέγγισε μέσω μηνυμάτων χωρίς καν να έχω τον αριθμό του ή να έχω δώσει τον δικό μου σε εκείνον, με την δικαιολογία ότι ξέρει τι κάνει η παρέα μου μέσα στο καλοκαίρι, επειδή όλο και κάπου θα τις πέτυχε και με ρώτησε πως τα περνάω εγώ”.

To πλήρες κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

“Θέλω να πω και εγώ την δική μου ιστορία για τον δάσκαλο που είχα στο δημοτικό σε χωριό του Βοΐου. Εγώ τον είχα δάσκαλο στο δημοτικό και από τότε έδειχνε να με συμπαθεί ιδιαίτερα. Όλα τα παιδιά τον συμπαθούσαμε (μάλλον).

Γενικά είχε καλές επαφές με τα παιδιά. Όσον αφορά εμένα, τον είχαμε καλέσει ακόμη και στα γενέθλια μου. Όταν τελείωσα την Α’ γυμνασίου το 2008, 13 ετών, και πλέον δεν ήταν δάσκαλός μου, με προσέγγισε μέσω μηνυμάτων χωρίς καν να έχω τον αριθμό του ή να έχω δώσει τον δικό μου σε εκείνον, με την δικαιολογία ότι ξέρει τι κάνει η παρέα μου μέσα στο καλοκαίρι, επειδή όλο και κάπου θα τις πέτυχε και με ρώτησε πως τα περνάω εγώ.

Του απάντησα, ανταλλάξαμε μερικά μηνύματα και μου τελείωσε η κάρτα, οπότε με την δικαιολογία πως μου έφαγε την κάρτα, μου έστειλε μια. Συνεχίσαμε ωστόσο την κουβέντα και η μια κάρτα έφερνε την άλλη και δεν είχε τελειωμό καθώς δεν μπορούσα να πω «Οκ ευχαριστώ για την κάρτα αλλά φτάνει».

Ένα βράδυ μου εξομολογήθηκε επί λέξη «Είμαι τσιμπημένος μαζί σου, το ξέρω είμαι για το κελί». Εγώ μετά απέφευγα να του μιλάω και μάλιστα το είπα στους φίλους μου και όταν με πήρε τηλέφωνο έβαλα ανοιχτή ακρόαση για να το ακούσουν οι ίδιοι και η μια φίλη μου πετάχτηκε και του είπε «Μα καλά μαλάκας είσαι» και εκείνος θίχτηκε που το είπα στα παιδιά και νευρίασε.

Η ιστορία συνεχίστηκε για ένα 7μηνο συνολικά περίπου και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ξεκίνησαν να με παίρνουν τηλέφωνα με απόκρυψη, μου έστελνε «κάποιος» λέγοντας μου ότι με είδε και θέλει να γνωριστούμε, ήθελε να με γνωρίσει σε έναν «ανιψιό» του που του άρεσα αλλά δεν άκουσα ποτέ την φωνή κανενός από το τηλέφωνο αλλά μόνο μηνύματα έβλεπα. Όταν κατάλαβε ότι το έχω πει στους φίλους μου και ίσως αρχίσω να μιλάω ξεκίνησε έναν κρυφό ψυχολογικό πόλεμο στον οποίο κατέληξα να έχω τσακωθεί με παιδιά στο σχολείο γιατί εμφανιζόταν μηνύματα με το όνομά μου σε λογαριασμούς του τότε Hi5 και γενικά ως δια μαγείας εμφανιζόμουν παντού.

Προσπάθησε να πείσει την μαμά της κολλητής μου ότι λέω πολλά ψέματα και πως δεν είμαι καλό παιδί -χωρίς όμως επιτυχία. Είχε μπει ακόμη και σε διαδικασία να γράψει γράμμα σε μία από τις φίλες μου για να τους δώσει επιχειρήματα για το ότι είμαι πίσω από κάθε πέτρα που σηκώνουν όλοι και δεν αξίζω να είμαι φίλη τους και ότι όλα αυτά τα λέει για να προστατεύσει εκείνους. Δεν με ακούμπησε ποτέ σωματικά αλλά μου έκανε δώρα και συμπεριφερόταν πολύ χειριστικά.

Εκείνη την χρονιά κατέληξα εξαιτίας του να τσακωθώ με όλους στο σχολείο, εκτός από 2 καλές μου φίλες παρόλο που προσπάθησε, όπως και με τους γονείς μου υπήρχε τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης χωρίς να μπορώ να τους πω τίποτα. Τότε δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω όλο αυτό αλλά περνώντας τα χρόνια και συζητώντας το με τα παιδιά που γνωρίζουν την ιστορία φάνηκε πίσω από όλα να είναι εκείνος και να χειραγωγεί με μαεστρία πάρα πολλά παιδιά.”

Παναγιώτης Πλιάτσιος