Μεγαλοεπιχειρηματίες της Καστοριάς με επιστρεπτέα προκαταβολή 500-700 χιλ. ευρώ εντάχθηκαν στις… Μικρές και πολύ Μικρές Επιχειρήσεις!!!

Βουίζει ο τόπος από τις (σκόπιμες;) στρεβλώσεις του προγράμματος “Ενίσχυσης Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων”, που επέτρεψαν σε μεγαλοεπιχειρηματίες κυρίως του κλάδου της γούνας, να εντάξουν τις επιχειρήσεις τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 40.000 ευρώ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ μόλις πρόσφατα είχαν λάβει επιστρεπτέα προκαταβολή από 500 έως 700 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τον τζίρο τους!

Καθώς επίσης και επιχειρήσεις που λειτουργούσαν κανονικά όλο αυτό το διάστημα και όχι μόνο δεν επλήγησαν από την πανδημία αλλά αύξησαν επιπλέον τα έσοδά τους σε σύγκριση με το 2019.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι οποίες με κρατική εντολή ήταν κλειστές, δεν πήραν ούτε σεντ για την δραματική μείωση των εσόδων τους.

Αδιάψευστος μάρτυρας για τα παραπάνω αποτελούν:

α) Τα μνημειώδη ευχαριστήρια του Συνδέσμου Γουνοποιών προς τον κ. Γιώργο Κασαπίδη και

β) Η εκκωφαντική “σιγή ασυρμάτου” που … εκπέμπει το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Καστοριάς το τελευταίο διάστημα.