Ολυμπία Τελιγιορίδου: Με ευθύνη της περιφέρειας εξαιρέθηκαν οι αγρότες της Καστοριάς και των Γρεβενών από το προδημοσιευμένο πρόγραμμα 6.1 λόγω απολιγνιτοποίησης.

Σε απάντηση στην ερώτηση μου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την εξαίρεση της Καστοριάς και των Γρεβενών από την προδημοσίευση του προγράμματος 6.1 “Εγκατάσταση νέων Γεωργών” ο υφυπουργός ξεκαθαρίζει πως: “για τη στήριξη των αγροτικών περιοχών σε Μετάβαση, δηλαδή των περιοχών που υφίστανται τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, στο τρέχον ΠΑΑ ανακοινώθηκε εντός του 2020, κατόπιν σχετικής συνεννόησης µε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η προδημοσίευση της πρόσκλησης του Μέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας”.

Ξεκαθαρίζει δηλαδή ο υφυπουργός πως η εξαίρεση της Καστοριάς και των Γρεβενών από το προτεινόμενο πρόγραμμα έγινε με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός αναφέρει πως οι επιπλέον πόροι από την ΕΕ με το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω της πανδημίας, δίνουν τη δυνατότητα για σχεδιασμό συνολικού προγράμματος σε όλη τη χώρα με ενσωματωμένο το εν λόγω πρόγραμμα για Κοζάνη και Φλώρινα.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου