Παραχωρήθηκε “οικίσκος” από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς στο Κέντρο Υγείας και τον ΕΟΔΥ

Παραχωρήθηκε σήμερα και επίσημα από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς προς το Κέντρο Υγείας και τις Μονάδες του ΕΟΔΥ, η χρήση οικίσκου, ύστερα από αίτημα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για εξετάσεις rapid test και ιχνηλάτηση του covid -19.

Mετά την υπογραφή της παραχώρησης ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, δήλωσε ότι: “Η παραχώρηση του οικίσκου είναι ένα σημαντικό στοιχείο, που θα βοηθήσει την εργασία που γίνεται με τόση μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, τόσο από την πλευρά του ΙΚΑ όσο και από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και τις δύο υγειονομικές δομές της πόλης μας, που συνέβαλαν καθοριστικά, να έχουμε αυτά τα ικανοποιητικά αποτέλεσμα το τελευταίο τετράμηνα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας στον τόπο μας.

Η υπεύθυνη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ κ. Βίκυ Μπουργανού, αφού ευχαρίστησε με την σειρά της την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και προσωπικά τον κ. Σαββόπουλο, δήλωσε ότι: “Η προσφορά του οικίσκου, διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες στον δειγματοληπτικό έλεγχο, που αφορά την ιχνηλάτηση για covid – 19.

Οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ δραστηριοποιούνται στο νομό σταθερά κάνοντας δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πολίτες, Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή στον νομό Καστοριάς, οι οποίοι είναι δωρεάν.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε καταφέρει να φέρουμε τον έλεγχο της πανδημίας σ΄ ένα χώρο για να κάνουμε τους δειγματοπληπτικούς ελέγχους της ιχνηλάτησης, γιατί όπως βλέπετε οι ανάγκες της πανδημίας διαμορφώννουν διαφορετικές συνθήκες για την αντιμετώπισή της.

Ο συγκεκριμένος οικίσκος είναι υψηλών προδιαγραφών και σ΄αυτό συνέβαλε η προσπάθεια που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος.

Η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Καστοριάς κ. Μήνα Βελλισσαρίδου, ευχαρίστησε με την σειρά της τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Κέντρου για τον οικίσκο και τόνισε την κοινή προσπάθεια που γίνεται απ΄ όλους για να βγούμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα απ΄ αυτή την δύσκολη κατάσταση της πανδημίας.

Το Κέντρο Υγείας Καστοριάς είναι δίπλα στον πολίτη με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας.