Ζήσης Τζηκαλάγιας: Η Κυβέρνηση στέκεται διπλά στον πολίτη, διπλά στον επιχειρηματία

Αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκαν οι επιχειρήσεις που ενισχύονται με τα 40εκ.€ που διατίθενται από την Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας.Ταυτόχρονα τρέχει το πρόγραμμα των 5εκ.€ για όσους είχαν λιγότερα των 10χιλ.€ έξοδα το 2019.

Χθες έγινε τηλεδιάσκεψη των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Δ. Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη. Διαπιστώθηκε η ικανοποίηση στους πολλούς που διασφαλίζουν ρευστότητα επανεκκίνησης. Επισημάνθηκαν οι αδυναμίες που προκάλεσαν εύλογες διαμαρτυρίες. Αποφασίσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης για να ρυθμίσουμε τους όρους του νέου προγράμματος που θα τρέξει σύντομα ειδικά για την Δ. Μακεδονία λόγω του παρατεταμένου lock down, προκειμένου να ευεργετηθούν όσοι δεν ενισχύθηκαν.

Κάλεσα σήμερα τους εκπροσώπους των εμπόρων, της καφεστίασης και των ξενοδόχων της Καστοριάς, αλλά και την Δν/ση τουρισμού Δ. Μακεδονίας προκειμένου να συζητήσουμε για όσα έγιναν μέχρι τώρα και να τους ενημερώσω για τους άμεσους κυβερνητικούς μας στόχους στην περιοχή.

Παραμένει αταλάντευση η θέση μας πως ο κάθε εργαζόμενος, η κάθε επιχείρηση πάντοτε θα αισθάνονται δίπλα τους την ζεστασιά από την παρουσία του κράτους.