Δασικοί χάρτες : Έλεγχος από όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία στο Δήμο Νεστορίου

Ο δασικός χάρτης ολόκληρης της Π.Ε Καστοριάς έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx).

Ο Δήμος Νεστορίου καλεί όλους τους δημότες, καθώς και όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία στα όριά του, να ελέγξουν αν τα ακίνητα τους έχουν συμπεριληφθεί σε περιοχή δασικού ή χορτολιβαδικού χαρακτήρα. Οι εκτάσεις, που χαρακτηρίζονται ως δασικές ή χορτολιβαδικές, εμπίπτουν σε ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας, το οποίο επηρεάζει τις χρήσεις γης, αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη με έδρα το Γραφείο 9 της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς (Ημιώροφος – τηλ. 24670 29707 – Εmail : daskast@aphdp-dm.gov.gr).

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να υποβάλλει αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μονό ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου, με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας.

Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων λήγει στις 13 Μαΐου 2021. Για τους κατοίκους εξωτερικού, η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 2 Ιουνίου 2021.

 

Γραφείο Τύπου