Δημ. Συμβ. Καστοριάς: Ψήφο εμπιστοσύνης στον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη για το θέμα του λατομείου της Μακεδνός

Με ψήφους 19 υπέρ και 16 κατά (4 απόντες και 2 δήλωσαν παρών), το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς έδωσε την έγκρισή του, στους χειρισμούς του δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη για την λογιστική εξυγίανση της εταιρείας “Μακεδνός”  και την εκμίσθωση με δημοπράτηση του λατομείου σε ιδιώτες, με ελάχιστο ετήσιο οικονομικό όφελος για τον δήμο τις 110-115 χιλ. ευρώ το χρόνο.

 

Ενώ αντίθετα απέρριψε την πρόταση της μειοψηφίας, η οποία από την αρχή συντάχθηκε σύσσωμα με την πρόταση του δημάρχου Άργους Ορεστικού Πάνου Κεπαπτσόγλου, για την σύσταση πολυμετοχικής εταιρείας στην οποία θα μπορεί να συμμετέχει και ο δήμος Άργους Ορεστικού διεκδικώντας μάλιστα το πλειοψηφικό πακέτο!

 

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το λατομείου της “Μακεδνός” δεν λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια και ο εξοπλισμός του είναι πλήρως κατεστραμμένος. Ενώ απαγορεύεται από τον  νόμο η χρηματοδότηση από τον Δήμο της επαναλειτουργίας του λατομείου, διότι η εταιρεία “Μακεδνός” στην οποία ανήκει είναι ανώνυμη εταιρεία ιδιωτικού δικαίου.

 

Μετά από αυτό οι επιλογές που είχε ο δήμος ήταν δύο: Είτε να το λειτουργήσει ο ίδιος αναθέτοντας όμως την εξόρυξη του μεταλλεύματος σε ιδιώτη, (κάτι  που κρίθηκε ασύμφορο από το οικονομικό κόστος που έφθανε το 1,5 ευρώ τον τόνο όταν το συνολικό όφελος για τον δήμο θα ήταν 3 ευρώ στον τόνο). Είτε να εκμισθωθεί σε ιδιώτες με καθαρό όφελος για τον δήμος τις 110-115 χιλ. ευρώ τον χρόνο.