Έκτακτο: Αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων από την αντιπολίτευση του Δήμου Καστοριάς

Ραγδαίες εξελίξεις, με αποχωρήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις και διασπάσεις που  αναμένονται σε συνδυασμούς της αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Καστοριάς φαίνεται ότι δρομολογεί το θέμα της επαναλειτουργίας του λατομείου της “Μακεδνός”. Ειδικά μετά την τελευταία ψηφοφορία όπου με ψήφους 19 υπέρ και 16 κατά, υπερψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη, προκαλώντας όμως τριγμούς στο εσωτερικό των συνδυασμών της μειοψηφίας.

 

Πρώτος στο “μάτι του κυκλώνα” βρέθηκε ο συνδυασμός “Συμμαχία Ευθύνης” του Γιώργου Μόσχου (μετά την αποχώρηση του Γιώργου Πετκανά), από τον οποίο ένας δημοτικός σύμβουλος υπερψήφισε την πρόταση Κορεντσίδη, ενώ υπήρξαν και δύο κραυγαλέες απουσίες με νόημα από την συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Μόσχος, υπήρξε από τους βασικούς θιασώτες της πρότασης για “σύμπραξη με τον δήμο Άργους Ορεστικού” στην επαναλειτουργία και διαχείριση του λατομείου της “Μακεδνός”. Κάτι που, όπως φαίνεται, δεν έγινε αποδεκτό από την υπόλοιπα μέρη της ομάδας, προκαλώντας φυγόκεντρες τάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για την συνοχή της.