Ελληνίδα στην Κωνσταντινούπολη: Τρώμε μια φορά στις δύο εβδομάδες κρέας

Η Πέρσα Μύρτσου είναι μόνιμος κάτοικος Κωνσταντινούπολης και μετέφερε μέσω της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του «OPEN TV» τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, όπου ο πληθωρισμός «καλπάζει» μετά την κατακρήμνιση της τουρκικής λίρας (από τη χώρα αποχωρούν και μεγάλες εταιρείες).

«Πλέον αρχίζουμε και μετράμε πόσες φορές θα φάμε κρέας το μήνα. Θα φάμε μια φορά στις δύο εβδομάδες κρέας. Το αρνί, ένα μπούτι έχει γύρω στα 10 ευρώ. Έχει αλλάξει και το πόσο βγαίναμε και λόγω κορονοϊού, αλλά και οι τιμές του αλκοόλ έχουν γίνει απαγορευτικές.

Όσον αφορά στους μισθούς, ο κατώτερος είναι γύρω στα 300 ευρώ ενώ ένας βοηθός καθηγητής θα έχει μισθό γύρω στα 800 ευρώ. Τα ενοίκια, για παράδειγμα, σε πιο κεντρικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, είναι γύρω στα 500 ευρώ για ένα καλό σπίτι με δύο δωμάτια σε μια καινούργια πολυκατοικία. Οτιδήποτε εισαγόμενο είναι τελείως απαγορευτικό, όπως για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο που για παράδειγμα έχει 18.000 στην Ελλάδα, εκεί κοστίζει 40.000 ευρώ», ανέφερε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής capital control στην Τουρκία, η κυρία Μύρτσου το χαρακτήρισε «αυτοκτονία», αφού η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που δεν έχει τέτοιες εγγυήσεις. «Δεν το βλέπω πιθανό», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr