Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν από την επιστράτευση οι ιδιώτες γιατροί

Με την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, να είναι αφόρητη, η Κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καταφύγει στο μέτρο της επίταξης.

Προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών οδεύει η Κυβέρνηση, ύστερα από την άκαρπη τηλεδιάσκεψη του Βασίλη Κικίλια, με εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων. Αιχμές για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, άφησε ο Υπουργός Υγείας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό, που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτήν τη μάχη».

«Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεση μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω», ξεκαθαρίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”.

Η προθεσμία για εθελοντική στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των ιδιωτών γιατρών παρήλθε με μόλις 60 γιατρούς να ανταποκρίνονται, από τους 200 που αναζητούσαν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου.

ant1news.gr