Λιανεμπόριο: Έτοιμη η εφαρμογή για μετακινήσεις με sms στο 13032

Έτοιμη προς λειτουργία είναι η εφαρμογή με την αποστολή sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 για μετακινήσεις στα εμπορικά καταστήματα, η οποία αναμένεται να ισχύσει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Ο κωδικός 13032 για το λιανεμπόριο είναι έτοιμος, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή αν χρειαστεί» ανακοίνωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm παραπέμποντας για την ακριβή ημερομηνία στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο απαντητικό μήνυμα που λαμβάνει ο χρήστης δεν υπάρχει αναγραφή του ονόματος, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο χρονικό περιθώριο θα δίνει. Αναμένεται να παρέχει δυνατότητα αποστολής του μηνύματος μόνο μία φορά την ημέρα.

Πηγή: ert.gr