13-172548koronoios123

Ο Πέτρος Δοκόπουλος για την έξαρση του Covid-19 και την προσοχή όλων για τήρηση των μέτρων προστασίας.

Επειδή τις τελευταίες μέρες διαπιστώθηκε και στην περιοχή μας, η οποία για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν “καθαρή”, μία μικρή αλλά αυξητική τάση κρουσμάτων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Πέτρος Δοκόπουλος, σε σχετικές δηλώσεις του, τονίζει τη σημασία της πιστής τήρησης και εφαρμογής όλων των μέτρων προστασίας που ισχύουν, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες της πολιτείας.

 

Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών “έβγαλε” μαζικά τον κόσμο έξω με μεγάλες συναθροίσεις σε παιδικές χαρές, πλατείες και χώρους περιπάτου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, γιατί ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει και πάλι μία έξαρση κρουσμάτων”, είπε ο κ. Δοκόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα υπενθύμισε για το πρόγραμμα Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού με στόχο τον περιορισμό του επιδημιολογικού φορτίου και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καστοριάς με αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των δημοτών του, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα της Καστοριάς, συνεχίζει να διευκολύνει τη μετάβασή τους, με ειδικό όχημα-ταξί, μετά από σχετική επικοινωνία και συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, στο τηλέφωνο 2467028967, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 15:00 και για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να τηρηθεί ο προγραμματισμός των εμβολιασμών σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Ενώ πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο των τμημάτων Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας, Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και του γιατρού του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Καστοριάς, επισκέφθηκε τον καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Κολοκυνθού, όπου έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς επίσης και για την τήρηση και εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας προς αποφυγή διασποράς του ιού.

 

Πρόσφατα επίσης, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Καστοριάς, η διαδικτυακή ημερίδα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση δασκάλων, νηπιαγωγών και γονέων, με ομιλίες από έγκριτους καθηγητές  της πανεπιστημιακής  κοινότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες