Πάσχα με… εστίαση ανοιχτή! Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τη σταδιακή άρση του lockdown

Πάσχα με εστίαση ανοιχτή αναμένεται να κάνουμε σύμφωνα με όσα προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο. Όλο το χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε άνοιγμα της εστίασης λίγο πριν το Πάσχα, και συγκεκριμένα στις 12 ή στις 19 Απριλίου, αν το επιστρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην κυβέρνηση προσανατολίζονται στο σταδιακό άνοιγμα και την επανεκκίνηση της οικονομίας περίπου στα μέσα Απριλίου.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να «ανοίξει» το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου, ενώ επόμενος στόχος είναι τα σχολεία, όπου πρώτα αναμένεται να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στις 22 ή στις 29 Μαρτίου και στην συνέχεια τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Έπειτα σειρά θα έχει η εστίαση μόνο σε ανοιχτούς χώρους τον Απρίλιο ενώ ο τομέας του τουρισμού θα ενεργοποιηθεί τον Μάιο.

Συγκεκριμένα για την εστίαση οι ημερομηνίες που «παίζουν» είναι 12 ή 19 Απριλίου με επικρατέστερη την 12η Απριλίου και αφορά τη λειτουργία μόνο σε ανοιχτούς χώρους κάτι που θα συμβεί έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα. Το σχέδιο θα προβλέπει τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα γίνονται συχνά τεστ σε εργαζόμενους. Το κόστος για τα covid test θα καλυφθεί εν μέρει από την κυβέρνηση, καθώς ενδέχεται να επιδοτηθούν οι εργοδότες για να κάνουν πιο συχνά τεστ στους εργαζόμενους.

dikaiologitika